Aktivirana zimska služba

05.12.2022.

Zbog snježnih padalina koje su ovih dana zabijelile brežuljkaste i planinske dijelove našeg grada aktivirana je zimska služba u sklopu koje je izvršeno čišćenje snijega i posipavanje nerazvrstanih cesta u svim prigradskim naseljima na tom području.

Za potrebe zimske službe u sezoni 2022/2023 angažirana su dva kamiona, sedam traktora i specijalno malo komunalno vozilo koji su opremljeni snježnim plugovima i rasipačima mješavine soli i pijeska te dva utovarivača-rovokopača radi utovara materijala za posipavanje i po potrebi probijanja neprohodnih dijelova nerazvrstanih cesta.

Za ovu zimsku službu predviđena je nabava 300 tona soli i 350 m³ kamenog materijala za posipavanje, a u proračunu Grada Jastrebarskog za zimsko održavanje nerazvrstanih cesta planirana su sredstva u iznosu od 1.000.000,00 kuna. Ukupna površina nerazvrstanih cesta u zimskoj službi iznosi 222 kilometara.

U zimsku službu uključena je i tzv. »mala zimska služba« za potrebe čišćenja nogostupa, pješačkih površina, autobusnih stajališta i gradskih trgova.

Tijekom trajanja zimske službe u periodu od 15. studenog do 15. travnja građani mogu prijavljivati stanje prohodnosti na nerazvrstanim cestama putem dežurnog telefona zimske službe +385 91 2441 961.

Mole se vozači da tijekom zimskih mjeseci svoju brzinu prilagode uvjetima na cestama te da se ne uključuju u promet bez adekvatne zimske opreme.

Vaše CESTE JASTREBARSKO d.o.o.