Vijesti

ZAVRŠENI RADOVI NA UREĐENJU SPOMEN OBILJEŽJA KOD GRADSKOG GROBLJA U JASTREBARSKOM

15.09.2016. Djelatnici Cesta Jastrebarsko zajedno s podizvođačima završili su radove na uređenju Spomen obilježja nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova i spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u domovinskom ratu s jaskanskog područja.

Centralno mjesto na Spomen obilježju zauzima spomenik Krista na križu djelo vlč. Zlatka Sudca koji kroz „Tri otajstva“ – rođenje, muku i uskrsnuće prikazuje stvaranje naše neovisne Domovine. U sklopu Spomen obilježja postavljena je spomen ploča s imenima hrvatskih branitelja s jaskanskog područja stradalih u domovinskom ratu. Uz križ i spomen ploču uređen je prostor za kontemplaciju s prilazom za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Investitor križa je Udruga policije branitelja Jastrebarsko uz pomoć brojnih fizičkih i pravnih osoba koje su podržale ovaj projekt, a sredstva za sufinanciranje izgradnje, postavljanje i uređenje Spomen obilježja osigurana su proračunu Grada Jastrebarskog. Svečano otkrivanje Spomen obilježja održati će se u petak, 16. rujna 2016. godine u 20 sati kod Gradskog groblja u Jastrebarskom, a prethodi mu svečana povorka s predstavnicima braniteljskih udruga s područja cijele Hrvatske, povijesnim i vatrogasnim postrojbama te KUD-ovima koja kreće u 19:45 sati sa Strossmayerovog trga.

 Vaše Ceste Jastrebarsko

Servisne informacije

sve servisne informacije

Kontakt

Imate pitanje, prijedlog ili kritiku? Niste saznali željenu informaciju? Pišite nam, javit ćemo vam se u najkraćem mogućem roku.

Newsletter

Želite redovito primati najnovije informacije u svoj inbox? Pretplatite se na newsletter:

Aktualni projekti

evolare group